Cvitanich keert vrijwel zeker terug bij Ajax

Ger
11 oktober 2010, 08:38   Bijgewerkt: 11 oktober 2010, 08:53

Dario Cvitanich voegt zich in de winterstop zo goed als zeker weer bij de selectie van Ajax. De aanvaller was van januari 2010 tot januari 2011 verhuurd aan CF Pachuca. De Mexicaanse club had een optie tot koop, maar de afgesproken transfersom van ruim vier miljoen euro blijkt een probleem.

"De club mist op dit moment de financiën om hem over te nemen", zegt Sören Lerby, de zaakwaarnemer van Cvitanich, in De Telegraaf. "Zoals het er nu naar uit ziet, komt hij terug naar Ajax. En dat is jammer want iedereen in Mexico is bijzonder tevreden over hem en dat is hijzelf ook."

{image[262669][left-half][]}"Dario had een wat moeilijke start, maar inmiddels loopt het lekker. Hij is volledig hersteld van zijn achillespeesblessure en heeft de laatste drie wedstrijden gescoord. In december gaat hij het WK voor clubteams spelen."

De terugkeer van de Kroatische Argentijn zou ook een domper zijn voor de financieel geplaagde Amsterdammers, waar hij nog tot medio 2013 vastligt. Indien Pachuca de optie tot koop niet licht, betalen de Mexicanen Ajax een boete van circa 250 duizend euro.

Lerby gaat binnenkort praten met algemeen directeur Rik van den Boog. "Ik ken het standpunt van Ajax niet. De club heeft Mido al als breekijzer gehaald. Misschien is men daardoor wel bereid de prijs voor Dario te laten zakken. Wat er precies gaat gebeuren, ligt ook aan Ajax."

Naast Cvitanich sluit ook Bruno Silva zich vermoedelijk weer aan in Amsterdam. De rechtsback werd voor dezelfde periode als Cvitanich verhuurd aan Sport Club Internacional in Brazilië, maar liet in diverse interviews blijken daar niet te kunnen aarden. De Uruguayaan heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2012.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen