Schaars: "Beter dat onze wegen straks scheiden"

11 oktober 2010, 21:04   Bijgewerkt: 11 oktober 2010, 22:01

Hoewel hij nog een contract tot medio 2012 heeft, vindt Stijn Schaars het beter dat hij komende winter, of eventueel volgende zomer, vertrekt uit het AFAS Stadion. De middenvelder ziet een avontuur in het buitenland wel zitten.

“Ik heb zo mijn ambities”, vertelt Schaars tegen NuSport. “Mijn contract loopt nog door tot 2012. Het is niet mijn intentie om dat nog eens te verlengen, ook omdat de financiële huishouding van AZ omlaag moet. En ik ben toch een dure jongen voor de club. Het is beter dat onze wegen zich straks scheiden.”

Een transfer in de winter behoort wat Schaars betreft tot de mogelijkheden. "Komt er in de winterstop iets voorbij, dan sta ik daarvoor open. En anders zal er in de zomer wel iets gebeuren. Dan denk ik allereerst aan een transfer naar het buitenland, want in Nederland zijn alleen Ajax en PSV voor mij nog interessant”, stelt hij.

Er was afgelopen transferperiode al een gerede kans dat Schaars en AZ uit elkaar zouden gaan. “Vorige zomer heb ik al duidelijk uitgesproken dat ik openstond voor een transfer. Er was wel wat interesse, maar die heeft zich niet doorgezet”, sluit Schaars af. “Van enkele ploegen weet ik dat ze Stijn zijn blijven volgen”, vult Karel Jansen, de zaakwaarnemer van Schaars, aan. “De kans bestaat dan ook dat hij in de winterstop vertrekt, al is er op dit moment nog geen concrete interesse in hem.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen