Chelsea verspilt zege, Arsenal nieuwe koploper

4 december 2010, 17:54   Bijgewerkt: 4 december 2010, 18:58

Arsenal is de nieuwe koploper in de Premier League. De ploeg uit Londen profiteerde optimaal van de afgelasting van Blackpool FC- Manchester United en het gelijkspel van Chelsea tegen Everton (1-1). In het eigen Emirates Stadium boekten de Gunners zaterdag namelijk een benauwde 2-1 overwinning op Fulham.

Uiteindelijk hield Arsenal de punten toch in eigen huis doordat opnieuw Nasri doel trof. De Fransman deed dat vanuit een lastige hoek, na een slim passje van invaller Robin van Persie. Voor Chelsea, met Jeffrey Bruma de hele wedstrijd op de bank, was de slotfase daarentegen een fiasco. Vijf minuten voor het einde kopte Jermaine Beckford Everton, waar John Heitinga eveneens reserve was, namelijk langszij (1-1).

Door deze resultaten voert Arsenal de ranglijst nu aan met 32 punten uit zestien wedstrijden. ManUnited heeft één punt minder, maar nog wel een duel tegoed. Met dertig uit zestien neemt Chelsea de derde plaats in.

Chelsea heeft nog maar één punt voorsprong op Manchester City, dat concurrent Bolton Wanderers met 1-0 klopte. Carlos Tevez maakte al na drie minuten de enige goal voor de equipe van basisspeler Nigel de Jong. Tottenham Hotspur, waar Rafael van der Vaart nog altijd absent was, verloor terrein op de top door 1-1 te spelen bij Birmingham City. De Spurs staan nu vijfde met 26 punten. In Birmingham waren ze door een doelpunt van Sébastien Bassong lang op weg naar de volle buit, maar met nog tien minuten te gaan zette Craig Gardner de gelijkmaker op het scorebord.