Ajax met Blind en Ebecilio tegen Feyenoord

19 januari 2011, 19:49   Bijgewerkt: 19 januari 2011, 19:58

Bij absentie van de geblesseerde Mounir el Hamdaoui en de geschorste Luis Suarez wordt de voorhoede van Ajax tegen Feyenoord vanavond gevormd door Miralem Sulejmani, Siem de Jong en Lorenzo Ebecilio. Het drietal krijgt vanaf het middenveld assistentie van Christian Eriksen, Demy de Zeeuw en Eyong Enoh.

Links achterin ontbreekt Urby Emanuelson. Als vervanger kiest coach Frank de Boer niet voor Vurnon Anita, maar voor Daley Blind. Voor de zoon van assistent-coach Danny Blind is dit zijn eerste basisplek van het seizoen. In competitieverband kwam de multifunctionele verdediger dit seizoen zelfs nog helemaal niet in actie.

Feyenoord speelt in de Amsterdam ArenA in de formatie die, op basis van de laatste trainingen, min of meer verwacht werd. Erwin Mulder verdedigt het doel, rechts achterin maakt Gill Swerts zijn debuut. Kamohelo Mokotjo krijgt op het middenveld de voorkeur boven Kelvin Leerdam, voorin speelt aanwinst Krizstian Simon. De jonge Hongaar vormt een voorhoede met Luc Castaignos en Georginio Wijnaldum.

De klassieker tussen Ajax en Feyenoord begint vanavond om 20.45 uur. Het duel werd een maand geleden, op 18 december, afgelast vanwege het slechte weer.

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg; Blind, Alderweireld, Vertonghen, Van der Wiel; Enoh, Eriksen, De Zeeuw; Sulejmani, De Jong, Ebecilio

Feyenoord: Mulder; De Cler, Vlaar, Bahia, Swerts; El Ahmadi, Bruins, Mokotjo; Wijnaldum, Castaignos, Simon

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen