AEL komt tot inkeer en wil door met Hofs

14 februari 2011, 16:57   Bijgewerkt: 14 februari 2011, 19:48

Een maand terug vertelde Nicky Hofs in gesprek met deze website dat AEL Limassol bezig is het contract te verscheuren. Het kan echter snel gaan in de voetballerij, want de middenvelder heeft onlangs te horen gekregen dat hij toch mag blijven bij de Cypriotische ploeg, waar Raymond Atteveld sinds kort trainer is.

“Begin februari moest ik bij de clubleiding komen en toen is me gezegd dat ik moet blijven en dat ik mijn kansen zou krijgen, want ze hadden nog steeds vertrouwen in me”, zegt Hofs tegen FCUpdate.nl. “Ik vind het wel raar dat ze eerst van me afwillen en me twee weken vertellen dat ik weer een kans krijg.”

Wellicht hing het vertrek van coach Mihai Stoichita, met wie Hofs een slechte relatie had, toen al in de lucht. “Ik weet niet of ze toen al met Atteveld bezig waren”, vervolgt Hofs, die voorlopig ook onder Atteveld nog geen basisplaats heeft veroverd. Zondag zat hij bij de vuurdoop van Atteveld, in de derby tegen aartsrivaal Apollon Limassol, op de bank. De Nederlandse oefenmeester van de nummer acht van de competitie stuurde de ex-speler van Vitesse en Feyenoord vijftien minuten voor tijd het veld in.

“Maar ik had ook niet direct op een basisplaats gerekend, op basis van het feit dat er nu een Nederlandse trainer is. Ik moet, net als de andere jongens, gewoon mijn best doen”, stelt Hofs. De enkelvoudig international van Oranje heeft een positieve indruk van Atteveld gekregen in diens eerste week op Cyprus. “Hij bevalt me uitstekend, hij is heel rustig en heel duidelijk. Wat bij ons in Nederland standaard is, merk je onder hem weer terug. Dat was in de wedstrijd tegen Apollon (2-3 verlies) ook te zien. Er werd meer gevoetbald dan normaal, er stond een betere organisatie. We waren ook de betere ploeg, alleen hebben we drie goals weggeven.”

“De andere spelers zijn ook heel blij met Atteveld. ‘Ik leer op de trainingen nu veel meer dan normaal’, zeggen ze. Atteveld is heel intensief met de spelers bezig en we doen ook veel meer positiespel dan eerst. Dat is wel heel fijn, want onder de oude coach trainden we amper met de bal”, vertelt de Arnhemmer (27).

Atteveld is wat zijn spelers betreft dus goed bezig bij AEL. Hij is bovendien de rust zelve. Dat was in zijn tijd bij Roda JC en ADO Den Haag nog wel eens anders. Bij beide ploegen ging de tacticus soms als een olifant door de porseleinkast en trok hij zo nu en dan spelers aan hun oren. “Haha, of ik vrees dat hij dat ook bij mij gaat doen? Dat moeten we maar afwachten, hè?”, besluit Hofs lachend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen