Van Gaal: "Inter ook dit jaar defensieve ploeg"

22 februari 2011, 22:35

Woensdag nemen Bayern München en Internazionale het tegen elkaar op in de achtste finales van de Champions League. Het duel is een kopie van de finale van het kampioenenbal van vorig seizoen, toen Inter aan het langste eind trok. Bayern München-trainer Van Gaal is van mening dat er niet veel veranderd is qua speelstijl bij de Champions League-houder.

"Iedere vergelijking met de eindstrijd van vorig jaar gaat woensdag mank", is de oefenmeester stellig op de website van de UEFA. "De clubs zijn sterk veranderd, diverse spelers zijn gekomen, anderen vertrokken. Misschien gaan de gedachten van de spelers nog weleens terug naar de verloren finale, maar iedereen weet dat de wedstrijd van komende woensdag op zichzelf staat."

Van Gaal geeft aan Inter nog altijd een defensieve ploeg te vinden. "Na het vertrek van José Mourinho is er niet veel veranderd bij Inter", gaat Van Gaal verder. "De grootste wijziging is waarschijnlijk de trainerswissel. Met de komst van Leonardo is de speelwijze echter niet veranderd. Zowel in de finale van de CL als momenteel in de Italiaanse competitie speelt Inter verdedigend."

De trainer houdt er naar eigen zeggen een andere spelopvatting op na."Ik poog altijd drie of vier creatieve spelers op te stellen en mag hopen dat ze niet geblesseerd raken. In de eerste seizoenshelft misten we nogal veel creatievelingen, maar dat is nu anders. Nu zij terug zijn doen we het beter, dat is af te lezen aan de resultaten van de afgelopen maanden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen