Column: Verhoeven pesten gaat nooit vervelen

21 maart 2011, 00:02

Geen keer sloegen de fans van ADO Den Haag het over. Elke keer als Jeroen Verhoeven de bal had of een uittrap ging nemen, rolde het 'oooooooh, pizza!' van de tribunes. En ook na de zoveelste keer, ergens diep in de tweede helft, bleef het leuk.

Verhoeven speelde in Den Haag niet eens slecht. Bij de 2-1 van Lex Immers zag hij er niet best uit, maar hem trof niet meer blaam dan de verdedigers die Immers lieten aannemen, draaien en schieten. Verhoeven speelde aardig en leek zijn ploeg, bij een 2-2 stand, zelfs te behoeden voor een nederlaag. Met een fraaie reflex tikte hij een kopstoot van Christiaan Kum over. Dat het later toch 2-3 werd, was niet zijn schuld.

{image[275864][right-half][]}Verhoeven was dus zeker niet de slechtste man van het veld, maar toch was hij continu het mikpunt van spot. Elke keer het 'ooooooh, pizza!', het hoongelach als de doelman met zijn lijf in beweging kwam en het 'Verhoeven, laat je tieten zien': zelfs de grootste chagrijn in het stadion kon een glimlach niet onderdrukken.

Het deed een beetje denken aan Jhon van Beukering tijdens zijn korte, maar onvergetelijke avontuur bij Feyenoord. Tijdens zijn eerste invalbeurt in de Kuip klonk er bij ieder balcontact een gejuich vanaf de tribune. Als de spits met zijn gehamburgerde lichaam de lucht in ging voor een kopduel of aanzette voor een sprint rolde er zo'n cynisch gejuich vanaf de tribune, dat iedereen in de lach schoot.

Enige verschil tussen Van Beukering en Verhoeven: Van Beukering dacht écht dat hij populair was en snapte niet dat het gejuich cynisch was. “Ze zien vast dat ik ook een gewone jongen van het volk ben, misschien word ik daarom zo enthousiast onthaald”, zei hij na zijn debuut in de Kuip doodleuk. Dat hij in de vijandige ArenA van Ajax op exact dezelfde manier onthaald werd, deerde hem niet. Misschien vonden ze hem daar ook wel een leuke jongen van het volk, dacht hij ongetwijfeld.

{image[275865][left-half][]}Verhoeven is gelukkig niet zo naïef. Als ADO-fans juichen en klappen als hij een bal vangt en pizza roepen als hij uittrapt, is het niet omdat ze hem zo'n leuke jongen van het volk vinden. Verhoeven is de pispaal, zoals je vroeger op school ook een pispaal had. Iemand die er anders uit zag, zich anders gedroeg of gewoon niet helemaal spoorde. Als je eenmaal pispaal bent, blijf je dat. Verhoeven weet dat, want hij wordt al jaren zo onthaald. Ook in de tijd dat hij bij FC Volendam speelde vlogen de pizza's hem bij iedere uittrap om de oren.

Of 'ie dat niet vervelend vindt, werd hem zondag gevraagd. Welnee, zei hij. “Ik vind het wel grappig. Je hoort nu tenminste wanneer ik de bal heb.”

Hopelijk speelt Verhoeven nog lang in de Eredivisie. 

Roland Mather

Hoofdredacteur FCUpdate.nl

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen