De Boer: "Nul houden is echt heilig"

9 maart 2011, 14:39   Bijgewerkt: 9 maart 2011, 14:46

De opdracht voor Ajax in de Europa League-heenwedstrijd tegen Spartak Moskou is volgens coach Frank de Boer helder. De oefenmeester vindt het van enorm belang dat zijn ploeg in de ArenA geen goal tegen krijgt. "De nul houden is in zo'n wedstrijd echt heilig", liet hij een dag voor de Europese confrontatie weten.

De Boer benadrukte dat zijn elftal op moet passen voor snelle uitbraken van de Russen, die eerder dit seizoen als derde eindigden in een Champions League-poule met Chelsea, Marseille en MSK Zilina. "Spartak kan ongelooflijk goed counteren. Bij balverlies van hun tegenstander staan ze razendsnel voor het vijandelijke doel. Ik heb dat als speler in 1998 al meegemaakt. Toen gingen we ook naïef aanvallen en verloren we volkomen terecht met 1-3. De schade had zelfs veel erger kunnen uitvallen. We moeten daarom gedoceerd aanvallen en spelers achter de bal houden."

"Spartak Moskou is een goede ploeg met veel sterke Zuid-Amerikaanse spelers. Toch vertrouw ik er op dat we niet opnieuw in de val lopen", aldus De Boer, die voor de heenwedstrijd tegen de Russen beschikt over een vrijwel complete selectie. Naast de disciplinair geschorste Mounir el Hamdaoui ontbreken alleen de langdurig geblesseerden keeper Kenneth Vermeer en rechtsback Bruno Silva. De wedstrijdselectie bestaat uit dezelfde achttien spelers als voor het duel met AZ.

De wedstrijd tussen Ajax en Spartak Moskou begint donderdag om 21.05 uur.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen en Anita; Enoh, Eriksen en De Zeeuw; Sulejmani, De Jong en Ebecilio.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen