Vijf Belgische clubs verkopen tv-rechten samen

Ger
15 april 2011, 19:29

Standard Luik, Lierse SK, Sint Truiden, Charleroi en Germinal Beerschot gaan hun tv-rechten gezamenlijk verkopen, los van de andere clubs in de Belgische Jupiler Pro League. Het vijftal stelt dat de tv-rechten niet gekoppeld mogen worden aan de competitievorm.

Eind december besliste de Pro League om terug te keren naar een eerste klasse met achttien deelnemers. In februari werd die beslissing echter herroepen. Volgens de vijf clubs werd de stemming van december tenietgedaan door de Anderlecht, Club Brugge, Gent en Genk, "omdat zij de "kleine" clubs voorspiegelden dat zij het komende seizoen hun inkomsten uit tv-gelden konden verliezen en ermee dreigden hun tv-rechten apart te verkopen."

"Of dit een bom onder de competitie legt? Dat weet ik niet. Dit is een logische consequentie van de koppeling van de tv-rechten aan de competitievorm. In andere Europese competities wordt dat ook niet gedaan", zegt Roland Duchâtelet, voorzitter van Sint Truiden, tegen Sporza. "Wij vertegenwoordigen een derde van de supporters en de Franstalige clubs doen ook mee, dat is toch heel wat. Ik denk dat we een vrij stevige positie innemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen