De Haan: "Ze kunnen het gewoon niet"

3 september 2011, 13:03

De Pacific Games zitten erop voor Tuvalu, ondanks een ruime zege op Samoa op de openingsdag. De Salomonseilanden bezegelden zaterdag het lot van de ploeg van bondscoach Foppe de Haan (6-1). Midweeks werd al met 8-0 verloren van gastland Nieuw Caledonië. De tacticus baalt van het niveau.

“De spelers zijn beter geworden de afgelopen weken, anders win je niet ineens van Samoa”, stelt De Haan in zijn column in AD Sportwereld. “Maar tegen de zwaardere tegenstanders zie ik amper progressie, vooral niet op tactisch vlak. De eerste drie tegengoals waren geweldige dekkingsfouten. Ze dekken aan de verkeerde kant of halen de diepte er niet uit. Het is niet ingewikkeld, een kind van acht kun je het leren, maar ze kunnen het gewoon niet. Op een gegeven moment denk je: het heeft weinig zin om te blijven roepen vanaf de bank, want ze reageren er toch niet op. Ik heb al zoveel meegemaakt en dacht hiermee te kunnen omgaan. Maar het lukt me maar matig. Ik wil winnen, en ik wil spelers ontwikkelen.”

De Haan is wel onder de indruk van de sterkere landen op de Pacific Games. “De topteams spelen beter dan gedacht. Gisteren heb ik enorm genoten van de drive en vechtlust tijdens het duel tussen de Salomonseilanden en Vanuatu. De meeste spelers van de grote voetballanden hier zouden in de Topklasse meekunnen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen