Janko begripvol: "Adriaanse gaf me uitleg"

30 september 2011, 09:55   Bijgewerkt: 30 september 2011, 12:41

Marc Janko ontpopt zich dit seizoen tot een fenomeen. Overal waar de spits van FC Twente komt, scoort hij. Zo ook donderdag in de Europa League-ontmoeting met Wisla Krakow (4-1). Toch wordt hij in grote wedstrijden, zoals afgelopen weekend in Amsterdam tegen Ajax, op de bank gehouden. Blij is de Oostenrijker daar niet mee, maar hij kan leven met de uitleg van trainer Co Adriaanse: “Hij heeft me apart genomen en uitgebreid verteld waarom hij die keuze maakte.”

In zijn eerste jaar bij FC Twente werd soms nog lacherig gedaan over Marc Janko. Wat moesten de Tukkers toch met die lange, houterige Oostenrijker? Dat hij in het verleden bij Red Bull Salzburg aan de lopende band scoorde, werd afgedaan als kinderspel. “Misschien waren in Oostenrijk de doelen groter”, zeiden cynici vaak.

“Ik zit goed in mijn vel”, zegt Janko tegen FCUpdate.nl over zijn opmerkelijke doelpuntenproductie. “Het scheelt dat ik hier nu een jaar ben. Ik ken de club, mijn medespelers, de speelstijl en de omgeving. Dat helpt allemaal. Bovendien hebben we een trainer die weet hoe je mij moet gebruiken. Wat dat betreft verdient Co Adriaanse ook alle credits voor mijn goals.”

Tegen Wisla Krakow bewees Janko dat, want hij maakte twee puntgave goals. Zijn tweede volgde na een knappe aanname, bij zijn eerste schoot hij een prima voorzet van Ola John binnen. Over John is de Oostenrijker vol lof. “Die jongen doet het geweldig en is pas negentien jaar oud. Wat ik deed toen ik negentien was? Overdag trainen en daarna werken bij een lokale golfclub. Als caddie, bijvoorbeeld. Ik kreeg toen namelijk nog geen salaris van mijn toenmalige club Admira Wacker.”

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen