Ook Lyon onder druk in aanloop naar CL-duel

21 november 2011, 17:50   Bijgewerkt: 21 november 2011, 18:20

Niet alleen Ajax, maar ook Olympique Lyon verkeert sportief in zwaar weer. De ploeg verloor vrijdag thuis van Stade Rennes en staat slechts vijfde in de Ligue 1. Een succes is meer dan welkom, zo zei trainer Rémi Garde in aanloop naar het duel met Ajax. "We willen laten zien dat we een plek in de volgende ronde verdienen."

Voor Ajax zou het een meevaller zijn om te overwinteren in de Champions League, voor Lyon is dat een iets ander verhaal. De Franse ploeg is al sinds jaar en dag een vaste waarde in het miljoenenbal en bereikt meestal wel minimaal de achtste finale. Een eliminatie in de groepsfase, zoals nu dreigt, zou een enorme tegenvaller zijn.

"Daar denken we vooralsnog niet te veel aan", beweerde aanvoerder Cris maandag tijdens het perspraatje voor de cruciale wedstrijd tegen Ajax. "Voor ons telt maar één ding: de overwinning. Toen de loting bekend was, hebben we direct gezegd dat we met Ajax zouden strijden om de tweede plaats. Nu is het moment aangebroken dat we die tweede plaats over kunnen nemen. Dat het de laatste weken niet goed draait, moeten we vergeten. We willen zes punten halen uit onze laatste twee wedstrijden. Als dat lukt staat we in de achtste finale. Ik ben er van overtuigd dat dat mogelijk is."

Trainer Rémi Garde wil ook niet te lang stilstaan bij de slechte fase die zijn elftal doormaakt. "Iedereen heeft er zin in om zich in deze wedstrijd van zijn beste kant te laten zien. Als we winnen, hebben we ons lot in de Champions League weer in eigen hand. We zullen tegen Ajax moeten laten zien dat wij de tweede plaats, en een plek in de volgende ronde, verdienen. We zijn ons bewust van de problemen die we dit seizoen gehad hebben, maar ik ben er van overtuigd dat we de kracht vinden om het niveau dat we de eerste weken van het seizoen haalden, dinsdag terug te vinden."

Garde weet wat hij van Ajax kan verwachten. "Ajax is een elftal dat graag de bal heeft en het liefst veel op de helft van de tegenstander voetbalt. Dat hebben we in de heenwedstrijd in de ArenA ook gezien. Voor ons is het vooral belangrijk om de defensieve organisatie op orde te houden en geen doelpunt tegen te krijgen. We moeten winnen, aan een gelijkspel hebben we niets", aldus de oefenmeester.

Vermoedelijke opstelling Olympique Lyon: Lloris; Reveillère, Cris, B. Koné, Cissokho; Gonalons, Gourcuff, Källström; Briand, López, Bastos

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen