Arsenal ondanks treffer Van Persie onderuit

15 januari 2012, 18:57   Bijgewerkt: 15 januari 2012, 19:23

Arsenal heeft zondag averij opgelopen in de subtop van de Premier League. De ploeg van trainer Arsene Wenger ging onderuit in een doelpuntrijk duel met Swansea City: 3-2. Robin van Persie opende nog wel de score voor The Gunners, maar kon daarmee niet voorkomen dat zijn ploeg tegen een nederlaag aanliep.

Arsenal begon sterk aan de partij in het Liberty Stadium in Wales. Al na vijf minuten werkte Van Persie de bal op aangeven van Andrei Arshavin achter doelman Michel Vorm. De bezoekers konden maar kort van hun voorsprong genieten. Na ruim een kwartier veroorzaakte Aaron Ramsey een dubieuze penalty, die werd binnengeschoten door Scott Sinclair.

Een kwartier na rust bracht Nathan Dyer de thuisploeg, waar basisspeler Kemy Agustien in de tweede helft werd vervangen, voor het eerst in de wedstrijd aan de leiding: 2-1. Wenger bracht hierna Thierry Henry en Tomas Rosicky binnen de lijnen om iets aan de achterstand te doen. Hoewel de invallers het net niet wisten te vinden, kon Theo Walcott The Gunners even later toch laten juichen door met een fraaie stift voor de gelijkmaker te zorgen.

Ook nu konden de bezoekers niet lang genieten van hun treffer. Nauwelijks een minuut na de gelijkmaker werkte Danny Graham op aangeven van invaller Gylfi Sigurdsson de winnende treffer binnen: 3-2.

Arsenal blijft vijfde in de Engelse competitie. De ploeg kijkt tegen een achterstand aan van liefst twaalf punten op Manchester City en kan door het verlies de titel wel definitief vergeten. Swansea dwingt door de zege een plekje in het linkerrijtje af. De promovendus staat nu op een knappe tiende plek.