Robben helpt Bayern aan soevereine uitgangspositie

28 maart 2012, 22:44   Bijgewerkt: 28 maart 2012, 23:13

Bayern München heeft een grote stap gezet richting de halve finale van de Champions League. De ploeg van trainer Jupp Heynckes boekte woensdagavond in de eerste confrontatie van het tweeluik met Olympique Marseille een klinkende 0-2 uitzege. Arjen Robben tekende in het Stade Vélodrome voor de tweede treffer.

De geplaagde trainer Didier Deschamps, voor wie het Europese succes nu ook voorbij lijkt terwijl het in de Franse competitie maar niet wil lukken, miste woensdag twee belangrijke defensieve steunpilaren: doelman Steve Mandanda en de geroutineerde Senegalees Souleymane Diawara.

Beiden waren geschorst voor het duel met Bayern. Tot overmaat van ramp scheurde de 33-jarige Diawara afgelopen weekeinde een kruisband, waardoor hij zelfs een half jaar buitenspel staat. Voor de plek tussen de palen moest Deschamps kiezen tussen Gennaro Bracigliano en Elinton Andrade. Hij vertrouwde op laatstgenoemde Braziliaan, in de zomer van 2009 overgenomen van Dinamo Boekarest maar sindsdien zelden opgesteld in de hoofdmacht.

Vlak voor rust constateerde de coach van l'OM dat hij het verkeerde strootje had getrokken. Een inzet van Gomez, vrij gespeeld door een subtiel steekpassje van Robben, leek alleszins houdbaar. Andrade dook er echter overheen. Tot die 0-1 domineerde Bayern ook, maar meer met de intentie het straks thuis af te maken dan nu al in het halfvolle Stade Vélodrome.

De Franse gastheer nodigde de Duitsers uit te komen - vooral Franck Ribéry gaf graag gehoor - met de bedoeling er een gevaarlijke counter tegenover te stellen. Daar kwam het nauwelijks van, al moest doelman Manuel Neuer vlak voordat Gomez scoorde een keer gestrekt naar de hoek na een schot van Loïc Remy.

In de tweede helft veranderde weinig. Bayern bleef veel beter, al had dat zeker te maken met het gebrek aan vertrouwen en ideeën bij Marseille. Dat hield alleen hoop op een ingeving van Remy doordat Bayern (Thomas Müller, Gomez, Robben) de beslissing bleef uitstellen. Tot de zeventigste minuut. Toen prikte Robben na een een-tweetje met Müller simpel de 0-2 binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen