Chelsea houdt met tien man stand in Camp Nou

24 april 2012, 22:41   Bijgewerkt: 25 april 2012, 09:15

Chelsea heeft zich met hangen en wurgen weten te plaatsen voor de finale van de Champions League. De Londenaren speelden dinsdagavond in de return tegen FC Barcelona het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man maar slaagden er, mede dankzij een gemiste strafschop van Lionel Messi, wonderwel in om de Catalaanse stormloop in Camp Nou te trotseren: 2-2. Dat bleek voor Chelsea na de 1-0 zege van vorige week in Londen genoeg voor een plekje in de eindstrijd.

De return leverde topentertainment op. Beide ploegen verloren al snel een centrale verdediger wegens een blessure (Gary Cahill en Gerard Piqué). Nadat met name Messi enkele kansen had gemist, kwam Barcelona in de 35e minuut op voorsprong door Sergio Busquets. De middenvelder tikte doeltreffend in na een voorzet van Isaac Cuenca, die de voorkeur had gekregen boven Adriano (1-0).

Evenals in het eerste duel in Londen kwam Chelsea in de extra tijd van de eerste helft totaal onverwacht tot scoren. Ramires trof na een counter doel met een prachtige lob, 2-1. Daarmee was Chelsea plotseling weer 'virtueel' finalist. Messi kreeg, na een charge van Didier Drogba op Cesc Fabregas, in de 49e minuut van elf meter de kans om Barcelona weer op winst te zetten. De kleine Argentijn, die opvallend genoeg nog nooit tegen Chelsea scoorde, schoot de bal op de lat.