Cocu: "In balbezit deden we het erg goed"

29 april 2012, 15:47

PSV boekte zondag de eerste uitzege van 2012 en blijft daarmee in de race voor Champions League-voetbal. De equipe van coach Phillip Cocu won de lastige uitwedstrijd bij Roda JC Kerkrade eenvoudig (1-3).

“In de eerste minuten hebben we gekeken hoe Roda speelde, daarna hebben we het initiatief naar ons toe getrokken en veel druk gezet”, reageerde Cocu na afloop op PSV.nl. “In balbezit deden we het erg goed, via de flanken het centrum door en andere keren in de diepte. Daarmee hebben we het verschil gemaakt. Over de eerste helft, buiten het feit dat we meer hadden moeten scoren, was ik tevreden.”

“De tweede helft”, ging Cocu verder, ”begonnen we qua concentratie goed, maar waren daarna slordig aan de bal. Roda JC kon wat gevaarlijker worden, na de 1-2 hebben we goed gereageerd als ploeg. Toch was het niet optimaal, maar de organisatie kwam terug en we hebben de wedstrijd neutraal gemaakt. Van daaruit gingen we op zoek naar 1-3 en uiteindelijk konden we het verschil maken.”

“Het is een terechte overwinning voor PSV”, vulde trainer Harm van Veldhoven van Roda JC aan. “We hebben het hen na rust even moeilijk kunnen maken, maar over negentig minuten hebben we een moeilijke wedstrijd gespeeld en is het terecht dat PSV met drie punten naar huis gaat.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen