Penalty's Messi helpen Barça in het zadel

3 april 2012, 22:37   Bijgewerkt: 4 april 2012, 00:21

FC Barcelona heeft zich in de halve finale van de Champions League gespeeld. De titelverdediger was dinsdag in de return van de kwartfinale, na de 0-0 in Italië, in het eigen Camp Nou met 3-1 te sterk voor AC Milan. Twee rake strafschoppen van Lionel Messi hielpen de Catalanen in het zadel.

Hoe dan ook, in Campo Nou lag de speelmat er prima bij en dus kon Barcelona naar hartenlust combineren. En als Barça het naar de zin heeft, is het tot alles in staat. Vraag maar aan Bayer Leverkusen, dat vorige ronde met 7-1 de stad uit werd getikt.

Zover liet Milan het niet komen, maar eigenlijk waren de Rossoneri wel kansloos in de Catalaanse hoofdstad. Wel kregen de Italianen de eerste kans van de wedstrijd. Clarence Seedorf opende fraai op Antonio Nocerino, die Robinho in stelling bracht. Maar Sergio Busquets kon nog net op tijd opruimen.

Het was voor Messi zijn vijftigste doelpunt ooit in het miljoenenbal, op pas 24-jarige leeftijd. Nooit eerder slechtte iemand zo jong deze barrière. Bovendien was het zijn dertiende CL-treffer van het seizoen. Niemand scoorde vaker in één editie. Ruud van Nistelrooy (twaalf goals) is zijn record uit 2003 dus kwijt.

kuipers

kuipers

Even mochten de Italianen dus hopen op een plek bij de beste vier van Europa. Dat deden ze ongetwijfeld ook nog na de 2-1 van Messi, maar na de 3-1 van Andrés Iniesta in de 53ste minuut was het pleit beslecht. Milan deed nog wel een alles of niets poging door Alexandre Pato in te brengen. Maar de Braziliaanse goalgetter bleek nog niet hersteld van zijn pijntjes en werd tien minuten later weer gewisseld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen