'Nummer tien' Duplan: "Mooie rol in het elftal"

14 juli 2012, 09:39

Edouard Duplan lijkt komend seizoen een nieuwe rol te krijgen bij FC Utrecht. De 29-jarige Fransman, de afgelopen jaren vooral rechtsbuiten, speelde vrijdag in de oefenwedstrijd tegen FC Breukelen als 'nummer tien' vlak achter de voorste linie.

Die rol bevalt hem uitstekend, zegt Duplan op de clubsite. "Dit vind ik een mooie rol in het elftal. Vooral voorin gaan we elkaar beter vinden. Als je kijkt naar de aanval met Mulenga, Gerndt, Van der Gun en mij zit er veel voetbal en creativiteit in de voorhoede. We raken op elkaar ingespeeld en dat is goed om te zien", zegt hij opgetogen.

Ook Cedric van der Gun, die op links speelde, is enthousiast. "Langzaamaan gaat het beter. Je ziet dat de automatismen langzaam beginnen te komen. In de eerste helft maakte we vaak te moeilijke keuzes. Dat ging in de tweede helft een stuk beter."

FC Utrecht won de oefenwedstrijd tegen FC Breukelen met 10-0. Nana Asare en Alexander Gerndt scoorden tweemaal. Jacob Mulenga, Edouard Duplan, Cedric van der Gun, Jan Wuytens, Leon de Kogel en Anouar Kali maakten de overige treffers.

FC Utrecht speelde tegen FC Breukelen in de op papier sterkst mogelijke formatie, met onder meer Daan Bovenberg en de nieuwe keeper Robbin Ruiter in de basis.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen