Late gelijkmaker houdt Feyenoord in leven

23 augustus 2012, 22:21   Bijgewerkt: 23 augustus 2012, 23:05

De kansen van Feyenoord op een avontuur in de groepsfase van de Europa League zijn klein. Na de uitschakeling door Dinamo Kiev in de derde voorronde van de Champions League ziet het er voor de Rotterdammers in de play-offs van de EL somber uit. Het thuisduel met Sparta Praag leverde donderdag een zwaar bevochten gelijkspel op: 2-2.

Vanaf de 1e minuut gebeurde er meteen van alles in de sfeerrijke, maar lang niet volle Kuip. Sparta Praag speelde zoals trainer Ronald Koeman vooraf had ingeschat: met veel drang naar voren, in een hoog tempo en met veel beweging tussen de linies.

Feyenoord deed in de enerverende beginfase absoluut niet onder voor de nog ongeslagen Tsjechische koploper. Met verzorgd combinatiespel dwong de thuisclub ook de beste kansen af. Ruben Schaken, Guyon Fernandez en Daryl Janmaat kwamen evenwel niet tot scoren.

Dankzij sterk ingrijpen van Bruni Martins Indi en de lat, na een daverend schot van Josef Husbauer, bleef een snelle achterstand Feyenoord nog bespaard. Halverwege de eerste helft raakte de ploeg van Koeman onnodig de controle kwijt over het boeiende duel.

Fernandez en Lex Immers konden hun ploeg nog voor de rust geen nieuwe hoop geven. De wanhopige inhaalrace van Feyenoord na de pauze leverde opnieuw kansen op, met name voor Fernandez. Maar het was uiteindelijk verdediger Miquel Nelom, die na een uur de Rotterdamse ban brak met een zondagsschot (1-2).

In de slotfase, met drie verse spelers (Ruud Vormer, Omar Elabdellaoui, Anass Achahbar), trachtte Feyenoord puur op karakter de gelijkmaker nog te forceren. Die viel in de extra tijd verdiend en kwam op naam van de kleine rommelaar Achahbar.

Bron: ANP ©