Krul: "Beloning voor zeven jaar in Engeland"

Ger
8 september 2012, 08:00

Het Nederlands elftal boekte zaterdagavond in Amsterdam een moeizame overwinning op Turkije bij de start van de WK-kwalificatie. Bondscoach Louis van Gaal liet Oranje aantreden met een flink gewijzigde basiself. Tim Krul kreeg onder de lat verrassend de voorkeur boven Maarten Stekelenburg. De goalie van Newcastle United kan zijn geluk niet op.

“Dit is een heerlijk begin. We hebben gewonnen en ik sloot af met een 'clean sheet'. Beter kan het niet voor een doelman. Dit is een droom die uitkomt”, zegt Krul tegen FCUpdate.nl. “Eerlijk gezegd was ik best wel zenuwachtig, al heb ik geen slapeloze nachten gehad. Ik had voor dit kwalificatieduel weliswaar al drie interlands achter mijn naam staan, maar dat waren allemaal vriendschappelijke wedstrijden. Deze keer was het tijd voor het echte werk.”

De geboren Hagenaar is gematigd tevreden over het optreden van Oranje tegen Turkije. “We maken nog schoonheidsfoutjes, maar dat krijg je met zo'n jonge groep. We hebben niet veel ervaring, maar de jongens hebben wel veel pit. Het belangrijkste is dat we nu drie punten op zak hebben. We hadden echt een overwinning nodig, want anders liepen we direct achter de feiten aan. Maar we hebben wel het nodige geluk gehad, zo eerlijk moeten we wel zijn. Het had eigenlijk beide kanten op gekund.”

Krul rekent er niet op dat hij nu voor langere tijd de eerste doelman van Oranje is. “Mijn concurrenten Maarten Stekelenburg en Michel Vorm zijn fantastische keepers. Ik zal me moeten blijven bewijzen om in Oranje de plek onder de lat te behouden. Dat is ook bij Newcastle het geval. Toen ik daar het shirt met nummer 1 kreeg, zei de manager dat ik het niet van de daken moest schreeuwen. Het was slechts een eerste stap en die heb ik nu ook bij Oranje gezet.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen