FC Twente verlengt met Duitse aanvaller Born

31 oktober 2012, 09:10

FC Twente heeft met Mirco Born een akkoord bereikt over een nieuw contract. De 18-jarige Duitse aanvaller ligt nu tot de zomer van 2015 vast, meldt de Enschedese club op haar website. De verbintenis bevat bovendien een optie voor nog een jaar.

Eerder dit seizoen, in het Europese uitduel met UE Santa Coloma, maakte Born zijn debuut in het eerste van FC Twente. Tegen VVV Venlo volgde begin september ook zijn eerste optreden in de Eredivisie. Hij speelt sinds 2008 in de jeugd van Twente.

"Dit contract geeft mij een goed gevoel en zorgt voor vertrouwen", zegt Born, die diverse Duitse jeugdteams doorlopen heeft. "In de voorbereiding op het seizoen heb ik oefenwedstrijden met de eerste selectie gespeeld en heb ik gemerkt dat je dan op alle gebieden veel leert als voetballer. Mijn doelstelling voor dit seizoen is om minuten te maken bij het eerste elftal en zo veel mogelijk te scoren bij Jong FC Twente."

Technisch manager Cees Lok van FC Twente ziet toekomst in de jonge Duitser, die in 2011 met Duitsland uitkwam op het WK onder 17. "We zijn verheugd dat Mirco een nieuw contract heeft getekend bij FC Twente. Mirco is een jonge getalenteerde aanvaller, die zich afgelopen jaren bij FC Twente goed heeft ontwikkeld en bij de club wil doorgroeien. Hij heeft inmiddels zijn debuut in de Europa League en Eredivisie gemaakt. Als stagespeler bij de A-selectie heeft hij de nodige ervaring opgedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen