Bogers: "Zet RKC-gevoel anderhalf uur opzij"

2 november 2012, 15:11

Voor Adrie Bogers is zijn derde duel als hoofdcoach van NAC Breda een bijzondere. Hij staat zondag namelijk tegenover RKC Waalwijk, de club waarvoor hij jaren speelde en werkte. In totaal was hij twintig jaar actief in het Mandemakers Stadion.

"De club heeft een plek in mijn leven, maar dat gevoel zet ik zondag om 16.30 uur even anderhalf uur opzij", zegt Bogers, voorlopig de interim-opvolger van de ontslagen John Karelse, op de site van zijn club. De wedstrijd tegen RKC is voor NAC van groot belang, want bij winst kan het een flinke sprong maken op de ranglijst en achterhaalt het de ploeg uit Waalwijk. Om te winnen is concentratie echter vereist, weet Bogers. "Vooral in de omschakeling zullen wij op moeten passen. Zij hebben veel snelheid voorin, dus als we de bal onnodig verliezen kunnen we in de problemen komen."

Zowel NAC Breda als RKC kwam woensdag in actie in de KNVB Beker. NAC had strafschoppen nodig om de amateurs van HBS te verslaan, RKC verloor met 2-4 van PEC Zwolle. "We hebben allebei afgelopen woensdag gespeeld. Wij wel iets langer, maar RKC incasseerde een nederlaag. Ik denk dat je beter langer kunt spelen en winnen dan korter en verliezen", zegt Bogers over de midweekse inspanningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen