Brands: "Hebben Tyton nog niet afgeschreven"

11 januari 2013, 10:19
Brands:

Bij PSV dreigt een heus luxe-probleem te ontstaan. Als de verhuurde Jeroen Zoet in de zomer terugkeert, heeft de club drie volwaardige keepers in huis. Eén daarvan mag vertrekken, maar de vraag is wie. Daar is de clubleiding nog niet uit.

PSV begon dit seizoen met Przemyslaw Tyton als eerste keeper, maar de Pool verloor zijn plek aan de transfervrij binnengehaalde Boy Waterman. Voor de hand lijkt dus te liggen dat de toekomst van Tyton niet bij PSV ligt, maar zo ver wil technisch manager Marcel Brands niet gaan. "Ik heb Tyton nog niet afgeschreven. Het is inderdaad nog de vraag wie volgend seizoen de strijd met Jeroen Zoet moet aangaan. Dat is één van deze twee. Maar dat moeten we in de technische staf nog bespreken. Bovendien kan er de komende maanden nog veel gebeuren", zegt Brands in AD Sportwereld.

Het contract van Waterman bij PSV loopt na dit seizoen af. De directeur, die binnenkort met Waterman (28) gaat praten, geeft toe dat hij verrast is door de goede prestaties van de doelman. "Boy is een goede keeper. dat wist ik wel. Maar dit scenario had ik niet verwacht. Hij is heel stabiel uit zijn inzinking van een aantal jaren terug gekomen."

Tyton (26) en Zoet (22) liggen allebei nog meerdere jaren vast bij PSV. Tyton kwam in 2011 op huurbasis van Roda naar PSV en werd een jaar later definitief vastgelegd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen