FC Utrecht blameert zich tegen Differdange

18 juli 2013, 21:22   Bijgewerkt: 18 juli 2013, 21:32

FC Utrecht is teleurstellend begonnen aan de tweede voorronde van de Europa League. De ploeg van trainer Jan Wouters blameerde zich met een 2-1 nederlaag bij het Luxemburgse FC Differdange 03.

Utrecht trof met Differdange de nummer vier van de afgelopen Luxemburgse competitie. Op papier een makkelijke opgave, dus. En de avond in Luxemburg-stad, speellocatie omdat het eigen stadion van Differdange niet aan de UEFA-eisen voldoet, begon inderdaad uitstekend voor Utrecht.

Jacob Mulenga zorgde al in de tweede minuut voor de 0-1. De Zambiaanse spits kopte raak uit een voorzet van Kenny Teijsse. Utrecht bleef daarna het betere team en werd met name via Mulenga nog enkele keren gevaarlijk, maar in de 27ste minuut viel aan de andere kant uit het niets de gelijkmaker van Omar Er Rafik.

In de tweede helft kon Utrecht de schade niet meer herstellen. Mulenga was in de openingsfase nog wel dicht bij de 1-2, maar de doelpuntenmaker trof de paal. Twaalf minuten later werd de teleurstelling bij de Domstedelingen compleet toen Er Rafik ook nog voor de Luxemburgse 2-1 zorgde. Daarna ging Utrecht wel op jacht naar de 2-2, maar die bleef uit. De bezoekers ontsnapten zelfs nog enkele keren aan de 3-1.

De return is volgende week in de Galgenwaard, de thuishaven van FC Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen