"Bakkali is nu onbevangen, ik hoop dat dat zo blijft"

10 augustus 2013, 23:48

Met drie doelpunten was Zakaria Bakkali de grote man in de competitiewedstrijd van PSV tegen NEC (5-0). De jonge vleugelaanvaller is pas zeventien jaar, maar lijkt nu al één van de nieuwe smaakmakers van de Eredivisie te gaan worden. Georginio Wijnaldum, de aanvoerder van PSV, hoopt dat Bakkali dit vol kan houden. Hij weet uit ervaring dat het spelletje niet bepaald makkelijker wordt als je in de picture staat.

"We moeten niet te hard van stapel lopen", zegt Wijnaldum, die tegen NEC ook twee keer scoorde, tegen FCUpdate.nl. "Zakaria is een heel goede speler, maar je weet hoe het hier in Nederland werkt. Iedereen is nu vol lof over hem maar als het even minder gaat, kan je hard naar beneden worden gehaald. Het kan snel omslaan."

Zelf was Wijnaldum ook piepjong toen hij in 2007 debuteerde in de Eredivisie, zelfs nog veel jonger dan Bakkali. Ook hij werd na zijn eerste goede wedstrijden overladen met complimenten, maar leerde even later de keerzijde van de medaille kennen. De onbevangenheid maakte bij hem plaats voor onzekerheid en pas dit seizoen lijkt Wijnaldum (22) weer zijn oude niveau te halen. De spelmaker weet niet of Bakkali hetzelfde te wachten staat. "Dat verschilt per speler. Zakaria is een jongen met lef, iemand die acties durft te maken. Hij is nu onbevangen, dat moet zo blijven."

“Ik hoop echt dat Zakaria dit kan vasthouden. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer opdrachten je meekrijgt en hoe meer er op je gelet wordt”, waarschuwt de captain, tegen NEC de oudste PSV'er in de basisformatie, zijn jonge teamgenoot. Verbaasd over het goede optreden van Bakkali tegen NEC was Wijnaldum niet. "Ik wist dat hij dit kon. Ik heb vorig seizoen al met hem getraind en dat zie je meteen wat hij kan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen