Groningen koploper na dikke zege bij NEC

3 augustus 2013, 21:37   Bijgewerkt: 3 augustus 2013, 21:42

FC Groningen heeft zijn eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisieseizoen ruim gewonnen. De ploeg van coach Erwin van de Looi won zaterdag met 1-4 bij NEC en neemt daarmee de koppositie over van Ajax. De landskampioen opende vrijdag voor eigen publiek met een 3-0 zege op Roda JC Kerkrade.

Dat NEC in elk geval wel wat vers bloed kon gebruiken, was zo klaar als een klontje. Vorig seizoen leek de equipe van coach Alex Pastoor op weg naar een plaats in de play-offs voor Europees voetbal, maar in de laatste twaalf wedstrijden werden maar vier schamele puntjes gepakt, waarvan drie tegen degradant Willem II.

De aankopen sorteerden tegen Groningen nog niet het gewenste effect voor NEC. In de Goffert waren de bezoekers de bovenliggende partij en zij gingen dan ook verdiend met de drie punten aan de haal. Binnen 27 minuten stond het al 0-2; Chery en Andraz Kirm scoorden beide na een goed uitgespeelde aanval. Navarone Foor bracht op slag van rust de spanning terug, maar al snel na de doelwissel werd de marge weer twee. David Texeira tekende van dichtbij voor de 1-3. Invaller Richairo Zivkovic bepaalde vlak voor het einde met een kopbal de eindscore op 1-4.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen