Atlético blijft doorstomen en wint Madrileense derby

28 september 2013, 23:52

In een uitverkocht Estadio Santiago Bernabéu heeft Atlético Madrid zaterdagavond voor een daverende verrassing gezorgd, door aan het langste einde te trekken in de derby met Real Madrid. Atlético zegevierde met minimale cijfers: 0-1. Diego Costa was de gevierde man bij de ploeg van trainer Diego Simeone, door de enige treffer voor zijn rekening te nemen.

Atléti is dit seizoen uitstekend in vorm en dat liet het in Bernabéu vanaf minuut één zien. De manschappen van Simeone zitten duidelijk in een schwung. Diego Costa zorgde na ruim tien minuten spelen voor de enige treffer van de wedstrijd. Koke stuurde Diego Costa de diepte in, die koelbloedig wist af te ronden, oog in oog met doelman Diego López. Na de openingstreffer voerde De Koninklijke de druk wat op, wat leidde tot een aantal kleine kansen.

Na een half uur spelen kreeg Tiago een goede kopkans op de 0-2. Hij kopte de bal over, terwijl hij volledig vrij stond. Na een aantal opstootjes en gele kaarten klonk het rustsignaal. In deze rust werden Gareth Bale en Luka Modric ingebracht. Het tweetal kreeg Real Madrid ook niet echt aan de praat. Dit tot onvrede van het puliek. De Real-supporters zagen met lede ogen aan hoe Diego Costa weer alleen op Diego López afging. Ditmaal faalde de Atlético-aanvaller in de afronding.

Het liep niet bij Real, wat geïllustreerd werd door een kansloze vrije trap van Cristiano Ronaldo. Nadat Real-trainer Carlo Ancelotti Isco naar de kant haalde, werd hij door het thuispubliek getrakteerd op een heus fluitconcert. In de slotfase waren er over en weer nog een aantal kansen te noteren. Koke en Tiago raakten namens Atlético respectievelijk de lat en de paal en invaller Alvaro Morata was twee keer dichtbij namens Real.

Real wist niet langszij te komen, waardoor Atlético met drie punten uit Bernabeú vertrok. Met de overwinning haalde de ploeg van Simeone de volle 21 punten uit zeven duels. Dit houdt in dat Atlético evenveel punten heeft behaald als FC Barcelona, dat met 0-2 won bij UD Almería. Real Madrid staat vijf punten achter Barça en Atlético, met zestien punten uit zeven wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen