Heerenveen laat koppositie liggen in spektakelstuk

Jw
21 september 2013, 22:42   Bijgewerkt: 21 september 2013, 23:25

Roda JC en SC Heerenveen hebben zaterdagavond vooral het publiek vermaakt. In een spectaculaire wedstrijd deelden de Limburgers en de Friezen de punten: 3-3. Door het puntverlies komt Heerenveen niet bovenaan te staan in de Eredivisie. 

Wie gewoon lekker onbezorgd wil genieten van een potje voetbal in de Eredivisie, moet afstemmen op wedstrijden van SC Heerenveen. De ploeg van Marco van Basten heeft een vrij matige verdediging, maar bezit veel scorend vermogen. Dat levert uitslagen als 4-2 (al drie keer dit seizoen) en 3-3 (tegen Ajax) op. Ook deze wedstrijd van Heerenveen keek weg als een goede actiefilm in de bioscoop. 

Roda JC heeft ook geen beste verdediging, getuige de twee nederlagen op rij tegen Feyenoord (4-0) en NAC Breda (5-1). Dat de thuisploeg wat goed te maken had voor het eigen publiek, was te zien in de eerste helft. Roda JC begon vlijmscherp en creëerde met goed voetbal een uitstekende kans op de 1-0. Mark-Jan Fledderus en Wilan Pluim schoten echter beiden van dichtbij tegen het lijf van Heerenveen-doelman Nordfeldt op.

Roda JC had er behoorlijk de pest in, want vlak voor de openingstreffer had Guus Hupperts na weer een goede aanval nog op de lat geschoten. Dat de Limburgers niet veel later al op gelijke hoogte kwamen, was dan ook verdiend. Fledderus zette de aanval op, Németh zag Hupperts vertrekken en de blonde rechtsbuiten bediende de vrijstaande Mitchell Donald. De lange middenvelder schoot onberispelijk raak.

Roda JC kreeg de wedstrijd niet onder controle en kwam zelfs op achterstand. De bal werd knullig verspeeld aan Hakim Ziyech, die Joey van den Berg in staat stelde te scoren. Ook Heerenveen hield de voorsprong echter niet vast, want Hupperts maakte - volledig in lijn met het scoreverloop - direct weer gelijk. Daar bleef het, ondanks een regen aan kansen, bij in deze knotsgekke wedstrijd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen