Vd Looi eist zege: "Eerste stap naar bekerfinale"

24 september 2013, 14:34

Winnen. Dat is de opdracht voor FC Groningen woensdag, in de bekerwedstrijd tegen topklasser AFC. De ploeg uit de Eredivisie mag zich niet laten verrassen op Sportpark Goed Genoeg van de Amsterdammers, vindt coach Erwin van de Looi.

Van de Looi zag HFC afgelopen zondag aan het werk in de competitiewedstrijd tegen Haaglandia (2-5 winst). "AFC is een goed voetballende ploeg met Pepijn Kluin als aanvallende middenvelder en daarnaast nog een aantal prima spelers, veelal met een verleden in het profvoetbal. Ze hebben snelle backs en snelheid in de spits. Ook scoorden ze drie van de vijf goals uit spelhervattingen", zegt hij op de clubsite.

"Maar als we tien keer tegen hen spelen, moeten we er negen winnen. Het is voor ons de eerste stap naar de bekerfinale. Je kunt het moeilijk goed doen. Als je wint, had je dikker moeten winnen en als je dik wint was de tegenstander niet goed. Wij zijn in ieder geval goed voorbereid en moeten gewoon de volgende ronde halen."

Tegen AFC mist Van de Looi de geblesseerden Krisztian Adorja (enkel), Henk Bos (knie), Nick Bakker (knie), Rasmus Lindgren (heup) en David Texeira (lies). Bovendien is verdediger Timo Letschert nog één wedstrijd geschorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen