Wouters: "Ook onder druk blijven voetballen"

20 september 2013, 13:20

FC Utrecht gaat zondagmiddag op bezoek bij Feyenoord. Beide ploegen staan na zes wedstrijden in de middenmoot van de Eredivisie. Trainer Jan Wouters ziet zijn elftal echter stappen maken.

"Tegen RKC Waalwijk (2-1 winst, red.) werd in fasen goed gevoetbald en we creëerden veel kansen", analyseert de oefenmeester op de officiële website van de Utrechters. "Na het tegendoelpunt zie je echter ook dat we nog ver terug kunnen vallen. Dit is iets wat verbeterd moet worden." Zijn ploeg moest in het slot van die wedstrijd alle zeilen bijzetten om de overwinning veilig te stellen.

Wouters hamert erop dat zijn team blijft voetballen, ook als de tegenstander veel druk gaat zetten. "We bootsen de wedstrijdsituaties na door bijvoorbeeld één partij voortdurend druk te laten zetten op de andere. Worden hierin verkeerde keuzes gemaakt, dan geef ik de spelers andere opties aan. Zo dwing ik de spelers om goede keuzes te maken in bepaalde situaties. In de wedstrijd is het uiteindelijk aan de spelers om de juiste keuzes te maken.”

Feyenoord presteert tot dusver wisselvallig en dat verrast Wouters niet. "Ze hebben nagenoeg dezelfde groep als vorig seizoen. Het is een team met veel jonge spelers. Met de verwachtingen van buitenaf, mede door de prestaties van vorig seizoen, krijgen jonge spelers het nou eenmaal moeilijker. Zij zullen met de druk moeten leren omgaan. Wat zondag betreft ligt die in ieder geval bij Feyenoord."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen