Clasie: "Ook buiten de lijnen mezelf laten gelden"

23 oktober 2013, 13:41

Jordy Clasie laat op het middenveld met regelmaat van zich spreken. De Feyenoord-speler komt prima voor de dag binnen de lijnen, maar wil zich ook daarbuiten laten gelden. "Ik vind dat ik moet groeien in mijn rol buiten het veld."

De 22-jarige Haarlemmer kijkt daarom veel naar zijn ploeggenoten en probeert daarvan te leren. "Van nature zit het niet zo in me, maar waar nodig probeer ik mijn stempel te drukken", zegt hij in Feyenoord Magazine over zijn rol buiten het veld. "Als het niet loopt op het veld, probeer ik dat niet alleen tijdens de wedstrijd aan te geven, maar soms ook in de kleedkamer."

Hij weet niet of hij zichzelf als een leider van het elftal ziet. "Als ik op het veld sta, gaat er een knop om en telt er maar één ding: winnen. Vanwege de strijd die ik dan lever, zien mensen mij misschien als een leider. Alleen ben ik buiten het veld een stuk rustiger." Ook als hij zelf wel goed speelt, blijft hij kalm ten opzichte van medespelers die een minder goede wedstrijd beleven. "Ik ben niet iemand die andere jongens op hun plek gaat zetten. Ik kijk wat dat betreft altijd eerst in de spiegel."

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

  • GRATIS
It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen