Cocu: "Moeten zorgen dat we er zondag staan"

25 oktober 2013, 17:34   Bijgewerkt: 25 oktober 2013, 18:10

PSV en Dinamo Zagreb konden afgelopen donderdag allerminst imponeren. De ploeg uit Eindhoven zag een draak van een wedstrijd, die ook nog eens afgewerkt werd zonder publiek, eindigen in een bloedeloze 0-0 stand. PSV moet de knop na het Europa League-duel snel omzetten, wat zondag in de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade tot drie punten moet leiden.

Phillip Cocu, de trainer van de Eindhovenaren, zorgt ervoor dat zijn ploeg de gedachten snel verzet richting Roda JC: “Nu even herstellen, een korte hersteltraining en vanaf zaterdag compleet focussen op zondag”, zo stelt de oefenmeester op het digitale thuis van PSV. De Eindhovenaren zagen dat de spelers de wedstrijd tegen Dinamo fysiek prima hebben doorstaan: “Iedereen is goed uit de wedstrijd gekomen.”

Met Luciano Narsingh was Cocu in Zagreb nog wat geduldig. Wellicht kan Narsingh, in tegenstelling tot de nog geblesseerde Jeroen Zoet, Ji-Sung Park en Karim Rekik, tegen Roda JC wel zijn rentree maken. Cocu beseft wel dat er een druk programma voor de deur staat: “We zitten in een heel intensief programma met veel wedstrijden. Het is bijna alleen maar herstellen en weer voorbereiden op de volgende wedstrijd.”

De Eindhovense coach beschouwt Roda JC als een dynamische ploeg en ziet de ploeg uit Kerkrade dan ook als een geduchte tegenstander: “Roda heeft veel beweging op het middenveld, vergelijkbaar met hoe wij willen spelen. Of het een open wedstrijd wordt, zullen we zien. We zullen ons op alles moeten voorbereiden. Elke uitwedstrijd is lastig, dat heeft ook de vorige wedstrijd in de Eredivisie laten zien. We moeten aan de bak en zorgen dat we er zondag staan.”

Overigens treft PSV de Limburgse ploeg twee keer in korte tijd, voor de competitie en de beker. Cocu stelt dat deze twee wedstrijden verschillend van aard zijn: “Het is wat vreemd, twee keer dezelfde ploeg, maar het is uit en thuis. Dat geeft toch wat anders.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen