Cocu: "Vertaalslag maken van training naar wedstrijd"

18 oktober 2013, 16:08   Bijgewerkt: 18 oktober 2013, 16:36

Aanstaande zondagmiddag gaat PSV op bezoek bij FC Groningen. In de Euroborg wordt er om 14.30 uur afgetrapt. PSV moet het in de uitwedstrijd stellen zonder Ji-Sung Park, Jeroen Zoet, Luciano Narsingh, Karim Rekik en Georginio Wijnaldum, die stuk voor stuk nog niet speelklaar zijn. PSV-trainer Phillip Cocu blikt op de officiële website van de Eindhovenaren vooruit op het duel.

Cocu zag de afgelopen week dat Santiago Arias (Colombia), Zakaria Bakkali (België) en Memphis Depay (Nederland) hun debuut maakten voor hun land: “Bij Bakkali kun je wel zien dat er iets van hem af is gevallen. De keuze maken is niet makkelijk. Nu is het definitief en hij heeft zijn debuut gemaakt. Ook voor Memphis is het een hele mooie ervaring geweest, op het absolute topniveau. Daar word je als speler alleen maar beter van. Hij heeft een goede indruk achtergelaten en daarom ook zijn debuut mogen maken.”, zo stelt Cocu.

Met Groningen treft PSV een wisselvallende ploeg, die vooral in eigen huis sterk presteert. Dit beaamt de trainer van de Eindhovenaren: “Groningen is een ploeg met een stukje opportunisme in het spel. Ze zijn thuis behoorlijk sterk, hebben goede resultaten gehaald. Ik ben tevreden over hoe de jongens zijn teruggekomen van de interlands en ik hoop dat we de vertaalslag kunnen maken van de training van de wedstrijd.”

PSV kan een belangrijke slag slaan met een overwinning op Groningse bodem. Indien Twente niet weet te winnen van Ajax, kan PSV weer lijstaanvoerder van de Eredivisie worden. Ook omwille van het drukke programma zijn drie punten cruciaal, zo beseft ook Cocu: “De komende periode krijgen we een stevig blok met wedstrijden, dan weer een interlandperiode en dan sluiten we het laatste blok af richting de winterstop.”

In tegenstelling tot de geblesseerde spelers, kan Cocu in Groningen wel weer een beroep doen op Jürgen Locadia, Jorrit Hendrix en Stijn Schaars, die alle drie weer fit zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen