FC Groningen-fans mogelijk niet welkom bij uitduel

3 oktober 2013, 09:35   Bijgewerkt: 3 oktober 2013, 09:53

FC Groningen hangt een uitduel zonder eigen publiek boven het hoofd. De aanhang van de club uitte zich ongeoorloofd aan het adres van arbiter Danny Makkelie in de noordelijke derby met sc Heerenveen. Daarvoor moet de club zich nu verantwoorden bij de voetbalbond.

De Trots van het Noorden staat al op scherp bij de KNVB, doordat fans in eerdere wedstrijden ook al in opspraak kwamen door spreekkoren. Op 15 september jl. moest Makkelie het ontgelden, nadat hij twee maal een rode kaart uitdeelde aan spelers van FC Groningen.

Directeur Hans Nijland is niet blij met de situatie, zegt hij in gesprek met AD Sportwereld. "Het kan een probleem worden voor ons en daar zijn we uitermate ongelukkig mee. In de ogen van de KNVB zijn onze supporters een aantal keren over het lijntje gegaan van wat wel en niet toelaatbaar is. Het blijft altijd een spanningsveld. De KNVB stelt nadrukkelijk: tot hier en niet verder. Ik vind dat enige emotie moet kunnen."

De KNVB verplicht clubs zelf actie te ondernemen tegen spreekkoren in het stadion. Door middel van een oproep wil de voetbalbond de rust dan laten terugkeren, maar dat heeft volgens Nijland geen enkele zin. "Sterker nog: je gooit alleen maar olie op het vuur."

De voetbalbond heeft de aandacht dan ook teveel bij de spreekkoren, vindt hij. "Wat kun je er als club nu aan doen met een vol stadion? De daders eruit pikken en een stadionverbod opleggen? Ik kan geen 20.000 mensen in de gaten houden. Laat duidelijk zijn dat ook ik hoop dat wij in de toekomst van spreekkoren gevrijwaard blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen