Harde kern NAC verbolgen door Belgische overheid

10 oktober 2013, 12:15   Bijgewerkt: 10 oktober 2013, 12:42

Er heerst grote verontwaardiging bij de harde kern van NAC Breda, nadat de lokale overheid de wedstrijd tussen Wachtebeke en Yellow Blue Beveren verboden heeft. De reden voor het verbieden van het duel: angst op een matpartij met fans van de Bredase club en aanhangers van Lokeren.

Een lid van de harde kern van NAC doet het hele verhaal af als onzin. "Het slaat helemaal nergens op. Ik heb ook contact gehad met de jongens van Lokeren en die weten ook nergens van. Dat gedoe altijd op de sociale media", zegt hij in gesprek met Omroep Brabant.

Het duel zou afgewerkt worden in de Oost-Vlaamse derde provinciale E. Volgens TV Oost-Vlaanderen gaan er op sociale media geruchten rond dat er een flinke knokpartij in het verschiet ligt. Yellow Blue Beveren is opgericht door supporters van KSK Beveren, dat met Red Star Waasland fuseerde. Beveren was een grote rivaal van Lokeren. Laatstgenoemde heeft al sinds de jaren negentig een goede band met de Oost-Brabantse club.

Het is niet de eerste keer dat er in België duels afgelast worden, waar NAC direct of indirect bij betrokken is. "Ik erger me aan de Belgische overheid. Afgelopen zomer werd ook een aantal oefenwedstrijden van NAC in België afgelast. Zelfs een wedstrijd van een tweede elftal. Te gek voor woorden. Wij waren en zijn niks van plan in België."

Éénmaal ging het wel mis met supporters van Lokeren en NAC. In april 2009 gingen zij zowel voor- als na een duel met Germinal Beerschot op de vuist. Destijds werden er zeven NAC-supporters gearresteerd.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen