Jans: "Een verspilde en vervelende avond"

6 oktober 2013, 09:15

Ron Jans bleef zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Roda JC met PEC Zwolle steken op een 0-0 gelijkspel. De wedstrijd werd gekenmerkt door een vroege rode kaart, van Roda-speler Roly Bonevacia. PEC Zwolle miste de daaruit voortvloeiende strafschop en in het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. Het optreden van de arbitrage bracht veel reacties teweeg uit het Limburgse kamp, waardoor de wedstrijd er volgens de Zwollenaren niet leuker op werd. Integendeel.

Ron Jans, trainer van de Blauwvingers, had een duidelijke conclusie na afloop van de wedstrijd: "Het was een verspilde en vervelende avond. Na de strafschop en de rode kaart is het eigenlijk alleen maar hectiek geweest. Daar put ik weinig plezier uit.", aldus de oefenmeester van PEC voor de camera's van NOS.

De Zwollenaar vond dat de wedstrijd kapot werd gemaakt door de commotie die ontstond naar aanleiding van de rode kaart: “De rode kaart kan weliswaar discutabel zijn, maar wat er daarna allemaal gebeurt, dat kun je niet alleen maar bij de scheidsrechter neerleggen. Met elf tegen tien krijg je dat de thuisploeg alleen maar met de scheidsrechter bezig is en dat er veel gedoe is. Daarom was het een vervelende avond. In het gedoe zijn wij alleen maar toeschouwer geweest."

De gemoederen liepen hoog op in Kerkrade, en voetbal leek een bijzaak, aangezien de emoties de boventoon voerden. Desalniettemin vindt Jans dat zijn ploeg zichzelf te kort heeft gedaan: "We hebben het slecht uitgespeeld. Het was natuurlijk het mooiste geweest als je die strafschop erin schiet. Of die strafschop nou terecht is of niet, dan zou de wedstrijd wel zo goed als gespeeld zijn. Nu hebben we het gewoon slecht uitgespeeld."

De trainer van de Zwollenaren kon geen voldoening halen uit het spel van zijn ploeg: “Ik heb me regelmatig geërgerd. De dingen die we aangeven kwamen er niet uit, zoals het opendraaien, het overslaan en het baltempo hoog houden. We liepen met de bal, speelden steeds in het midden in en gaven slechte voorzetten.”, aldus Jans, die deze wedstrijd snel wil vergeten: "Ik heb hier een heel leeg gevoel aan overgehouden. Was ik maar thuisgebleven".

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen