Kritiek op Guardiola na terugfluiten Robben

21 oktober 2013, 12:50

Arjen Robben werd zaterdagmiddag teruggefloten door trainer Josep Guardiola, toen hij een strafschop wilde nemen. De Bayern München-trainer wilde dat Thomas Müller zou aanleggen vanaf elf meter. De manier waarop is hem echter op flinke kritiek komen te staan.

Als een schoolmeester riep de oefenmeester Robben terug, vindt Stefan Effenberg. De voormalig Bayern-speler is tegenwoordig analist en zei tegen Sky: "Je kunt het niet maken om voor 80.000 toeschouwers een speler terug te roepen die er zeker van was de strafschop te nemen. Tenminste, je moet het heel goed kunnen onderbouwen."

Dat deed Guardiola in zijn ogen echter niet. De Spaanse coach verklaarde alleen: "Ik wilde vandaag dat Thomas (Müller, red.) de strafschoppen zou nemen. En ik ben de trainer." Volgens Effenberg is dit geen argument. "Je moet met meer dan dat over de brug komen."

Binnen de selectie van Bayern is het een stuk rustiger wat betreft het voorval. Aanvoerder Philip Lahm zei tegen Sport1: "We hebben meerdere gegadigden en iemand moet dan zeggen wie de penalty neemt. Nu heeft de trainer een goede keuze gemaakt, want Thomas schoot de strafschop binnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen