Roda houdt met negen man stand tegen Zwolle

5 oktober 2013, 21:59   Bijgewerkt: 5 oktober 2013, 22:26

Ondanks dat het met negen man eindigde, heeft Roda JC Kerkrade zaterdag een punt gepakt tegen PEC Zwolle. De wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion eindigde in 0-0. Roda JC-spelers Roly Bonevacia en Frank Demouge kregen rood, Zwolle-speler Rochdi Achenteh miste een strafschop.

In het eerste kwartier van de wedstrijd drong Roda JC wat meer aan dan de thuisploeg en dat leidde tot enkele mogelijkheden, maar niet to grote kansen. Wiljan Pluim kopte uit een hoekschop nog goed in, maar de redding van Kevin Begois was uitstekend en dus bleef het 0-0.

Dennis Higler

Dennis Higler

Met een man meer hadden de bezoeker wel het meeste balbezit, maar de ploeg van trainer Ron Jans had moeite om de openingen te vinden. De grootste kans kwam op naam van Stef Nijland. Hij kwam volledig vrij voor het doel, maar Kurto kon zijn inzet pareren.

Het publiek begon zich daarop te mengen in de discussie en gooide bij een hoekschop voor PEC allerlei voorwerpen het veld op. Scheidsrechter Higler tolereerde dat niet en staakte de wedstrijd. Na een afkoelperiode van tien minuten werd de wedstrijd hervat. Na die hervatting kreeg Seymak nog een grote kans, maar kopte recht in de handen van Kurto. En dus pakte Roda met negen man een punt in eigen huis tegen PEC. Het was niet de mooiste wedstrijd en niet het leukste publiek, maar sensationeel was het wel, eindstand: 0-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen