Aangeslagen Schaars: "We dwingen het niet af"

23 november 2013, 21:54

Twee punten uit de laatste vijf competitiewedstrijden. Dat is de uiterst magere score voor PSV sinds de moeizame overwinning op RKC Waalwijk (2-1), inmiddels al anderhalve maand geleden. Na de winst op RKC verloor de ploeg van Cocu drie keer en speelde het voor eigen publiek twee keer gelijk, tegen PEC Zwolle en SC Heerenveen. Tegen de Friezen werd het zaterdag 1-1, nadat PSV ondanks een numerieke meerderheid diep in de tweede helft zelfs op achterstand gekomen was.

Door een treffer van invaller Florian Jozefzoon bleef een nederlaag PSV bespaard, maar tot enige vorm van vreugde in het Philips Stadion leidde dat niet. Het feit dat zijn ploeg er niet in geslaagd was om drie punten te pakken tegen een ploeg die 75 minuten met een man minder speelde, stemde Stijn Schaars somber.

“Dit komt hard aan”, zei de ervaren middenvelder na afloop tegen de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl. “Als je 75 minuten lang met elf tegen tien speelt, moet je winnen. Hoe dan ook. Of het nou linksom is of rechtsom", stelt hij vast.

Volgens Schaars ontbreekt het PSV aan vertrouwen. “Daarom lijkt het misschien alsof we niet willen, maar we willen juist heel graag. Op dit moment ontbreekt een stukje creativiteit. Sommige jongens hebben dat wel in zich, maar brengen het niet. Dat heeft met vertrouwen te maken. Maar op sommige momenten zoeken we het doelpunt ook te weinig. Onze voorzetten werden tien van de tien keer weggekopt door een verdediger. Als de bal stuiterde in hun zestien, was altijd een speler van SC Heerenveen als eerste bij de bal. We moeten meer uit dat soort momenten halen. Dat is een kwestie van vechten voor de goal en er écht voor willen gaan. We dwingen die goal nu niet af.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen