Cocu: "Mooie uitdaging om goede serie neer te zetten"

22 november 2013, 14:55   Bijgewerkt: 22 november 2013, 15:43

PSV bezet momenteel een teleurstellende achtste plaats in de Eredivisie. Zaterdagavond (18.45 uur) willen de Eindhovenaren een comeback in gang zetten, door in het eigen Philips stadion af te rekenen met sc Heerenveen. Phillip Cocu, de coach van PSV, is niet tevreden over de recente prestaties van zijn ploeg en hoopt dat zijn manschappen het tij kunnen keren.

Op de officiële website van PSV blikt de oefenmeester vooruit op het duel met de Friezen. “De tegenstander is een voetballende ploeg, daar moeten we ons mee kunnen meten”, aldus Cocu, die ziet dat Heerenveen één plaatsje lager genoteerd staat dan de Eindhovense ploeg, zij het dat de Friezen nog een wedstrijd tegoed hebben. “Veel clubs spelen dit soort wedstrijden, het zit allemaal dicht bij elkaar. Tussen plaats één en plaats twaalf maar zitten maar een paar punten”, weet Cocu.

De trainer van PSV, die onder de lat weer kiest voor de van een liesblessure teruggekeerde Jeroen Zoet, is zich er goed van bewust dat het dit seizoen nog allesbehalve van het leien dakje gaat bij zijn ploeg. Het is aansluiten of afhaken, beaamt ook Cocu: “We moeten proberen een slag te slaan om mee te blijven doen in de bovenste regionen”.

De Eindhovense coach wil lering trekken uit de vorige duels: “We hebben tijd gehad om de met staf rustig terug te kijken naar een aantal wedstrijden. Naar standaardsituaties, naar goede en mindere momenten zonder de druk van een wedstrijd die gaat komen. We zijn uiteraard niet tevreden waar we momenteel staan, dat is duidelijk.”

Na een uitstekende seizoensstart zakte de Eindhovense ploeg behoorlijk terug. “Dat is het proces waarin we zitten met een nieuwe, jonge groep”, zo stelt Cocu. “De start was voortvarend en daarna zijn we tegen moeilijkheden aangelopen. De kunst is om daar uit te komen. Het is goed dat menig speler even weg is weggeweest. Iedereen is weer fris teruggekomen, de blikken staan op vooruitkijken. We krijgen een mooie serie wedstrijden, een mooie uitdaging om met z’n allen een goede serie neer te zetten.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen