Gemeente Utrecht versoepelt alcoholbeleid

19 november 2013, 16:39

FC Utrecht zal vanaf heden weer normaal bier schenken tijdens de thuiswedstrijden. De burgemeester van de Domstad, Aleid Wolfsen, laat in een brief weten dat de regels omtrent het alcoholgebruik in en rond het stadion versoepeld zullen worden.

Alleen bij wedstrijden met een groot risico op ongeregeldheden, zoals tegen Ajax en ADO Den Haag wordt geen alcohol geserveerd. Dat verbod geldt dan vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd, tot het laatste fluitsignaal. Bij duels met een laag of gemiddeld risico wordt weer regulier bier geschonken, weet De Utrechtse Internet Courant.

Tot op heden werd er bij wedstrijden met een laag risico zogenaamd evenementenbier, met een lager alcoholpercentage, geschonken. Bij wedstrijden met een gemiddeld risico werden het stadion en de nabije omgeving nog drooggelegd.

De eerste wedstrijd met hoog risico is komende zondag al, wanneer ADO Den Haag op bezoek komt in De Galgenwaard. De sportkantines in de nabije omgeving van het stadion hebben aangegeven nog niet tevreden te zijn met de plannen. Via een noodbevel wil de burgemeester voorkomen dat zij rond het stadion zondag alsnog regulier bier verkopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen