Go Ahead breidt stadion uit met 500 plaatsen

12 november 2013, 08:44

Go Ahead Eagles gaat zijn stadion uitbreiden. De Adelaarshorst biedt nu plaats aan ongeveer 8.000 bezoekers, maar de club hoopt in de loop van het seizoen zo'n 500 bezoekers extra te kunnen huisvesten.

Op de website van de club doet voorzitter Edwin Lugt de plannen voor de Brinkgreverweg-tribune uit de doeken. "We hebben formele toestemming gekregen van de KNVB om uit te breiden naar 2652 plaatsen. We hebben het over drie staanvakken met ieder een capaciteit van 700, en twee zitvakken met ieder een capaciteit van 276." De capaciteit van de B-side werd afgelopen zomer al opgeschroefd van 1700 naar 2150.

Hoe en wanneer de uitbreiding wordt uitgevoerd, weet Lugt nog niet zeker. "Doen we dit in één keer of gefaseerd? Dat laatste heeft onder meer te maken met verkeersstromen: hoe gaat dat verlopen? Proefsgewijs moeten we dat ondervinden. De veiligheid van de supporters staat te allen tijden centraal en is derhalve van cruciaal belang."

Het lijkt waarschijnlijk dat de aanpassingen na de winterstop doorgevoerd worden. Ook komen er extra seizoenskaarten ter beschikking. "We moeten daarbij verschillende opties bekijken: worden dat seizoenskaarten voor een half jaar, of voor misschien wel anderhalf jaar?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen