Heerenveen rekent spectaculair af met dip

Jw
8 november 2013, 22:00   Bijgewerkt: 8 november 2013, 22:32

SC Heerenveen heeft vrijdagavond afgerekend met de negatieve reeks. Zoals zo vaak dit seizoen was het in het Abe Lenstra Stadion weer een ongekend doelpuntenfestijn. Alfred Finnbogason maakte in de tweede helft een hattrick, maar Hakim Ziyech was de uitblinker van de avond met als hoogtepunt een prachtig doelpunt van zo'n veertig meter. Heerenveen won uiteindelijk met 5-2.

SC Heerenveen zat de afgelopen weken voor het eerst dit seizoen in een dip. De drie nederlagen op rij waren niet alleen hard aangekomen bij de Friese ploeg zelf, maar bij ook de aanhang. Na een rommelig en angstig begin tegen RKC Waalwijk was het eerste gemor al te horen vanaf de tribunes in het Abe Lenstra Stadion. Het doelpunt van Kenny Otigba, tien minuten voor rust, kwam daarom ook uiterst gelegen. Ziyech krulde de bal strak voor en de mee opgekomen Otigba tikte van dichtbij binnen: 1-0.

Je kunt als trainer dan nog zo’n goede speech houden in de rust, maar Koeman zag dat het drie minuten na de pauze alweer misging. Prince-Désir Gouano, gehuurd van Atalanta, hield het shirt vast van Finnbogason en scheidsrechter Van Sichem wees terecht naar de stip. Een domme actie, want doelman Seda was gewoon op tijd bij de voorzet van Ziyech. Finnbogason schoot de strafschop feilloos binnen.

RKC Waalwijk was gevloerd, maar krabbelde toch uit het niets weer even op. Beauguel scoorde met een schuiver na een snel genomen vrije trap. Een uitstekende solo van Slagveer voorkwam de definitieve wederopstanding van RKC. De vleugelspits speelde twee man uit en werd toen gevloerd door Ingo van Weert, die de tweede strafschop tegen veroorzaakte. Finnbogason was opnieuw trefzeker vanaf de stip.

Het mooiste moment van de avond moest nog komen. Hakim Ziyech zag doelman Seda een eindje voor zijn doel staan en kreeg de bal precies over de Tsjech in het doel, een geweldige trap. Michael Lamey maakte de einduitslag voor RKC nog iets draaglijker door er 5-2 van te maken. Ingo van Weert pakte een paar minuten voor tijd nog een domme tweede gele kaart, waardoor RKC de wedstrijd eindigde met tien man.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen