Hiddink spreekt vertrouwen uit in beleid PSV

4 november 2013, 10:09   Bijgewerkt: 4 november 2013, 10:24

Guus Hiddink was tweemaal de eindverantwoordelijke bij PSV. In beide periodes wist de Eindhovense club op continentaal gebied te imponeren: in 1988 werd de Europa Cup I, de voorloper van de Champions League, gewonnen. In 2005 kwam de ploeg nog tot de halve finale van de prestigieuze competitie. Dat succes is nu ver weg, maar toch heeft hij vertrouwen in zijn oude club.

Hij vergelijkt het huidige beleid van de club met dat uit 1987, toen Hiddink zelf hoofdtrainer was bij de Eindhovenaren. "Net als in 1987 is er nu ook gekozen voor een nieuw beleid, waarin een jonge trainer de kans krijgt zich te ontwikkelen", zegt hij in gesprek met Metro. "Ik vind dat hij de goede weg heeft gekozen door vanaf onderen, bij de jeugd, te beginnen."

Dat was destijds ook het beleid binnen de club, alleen komt het nu niet meer ten goede van het niveau binnen de nationale competitie, denkt de Varssevelder. "Jonge spelers vertrekken op steeds vroegere leeftijd, zonder dat ze ooit in het eerste hebben gespeeld. Je komt dan als speler niet lekker binnen in het buitenland. Dat soort jongens zijn toch altijd de nummer 23 van de selectie."

Hij schaart zich dan ook achter Marco van Basten. De sc Heerenveen-coach zei onlangs dat voetballers uit de Eredivisie eigenlijk niet meer zouden mogen vertrekken, alvorens ze honderd duels in de Nederlandse competitie hebben gespeeld. "Als je een pilotenopleiding bij Defensie volgt, ben je verplicht om ook een aantal jaar voor Defensie te werken. Zo'n regel zou je ook in het voetbal moeten hebben."

Wat betreft het huidige seizoen verwacht Hiddink dat het wel goed komt met de manschappen van trainer Phillip Cocu. "In het begin van het seizoen speelde PSV verrassend goed voetbal. Het is dan wachten op een dip", zei de Varssevelder in gesprek met Metro. "Ik ken Phillip en de club door en door. Ik weet zeker dat ze geen gekke dingen zullen doen. Daar is ook geen enkele reden toe."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen