HSV pakt met curieuze goal punt bij Wolfsburg

29 november 2013, 22:27   Bijgewerkt: 29 november 2013, 23:19

Bert van Marwijk is ook in de tweede noordelijke derby in een week tijd ongeslagen gebleven met Hamburger SV. Die Rothosen speelden vrijdag met 1-1 gelijk bij streekgenoot VfL Wolfsburg. Vorige week werd Hannover 96 nog met 3-1 verslagen.

Hamburger SV kwam in en tegen Wolfsburg in de twintigste minuut op gelukkige wijze op voorsprong. Hakan Calhanoglu zag dat Wolfsburg-keeper Diego Benaglio bij een vrije trap niet goed in positie stond, waardoor hij de bal vanaf 35 meter in één keer op doel schoot. Zijn moedige inzet raakte de lat, maar via het achterhoofd van Benaglio ging het speeltuig alsnog in het doel.

Pierre-Michael Lasogga kreeg tien minuten later een uitgelezen mogelijkheid voor de 0-2, maar schoot naast. Dat bleek een dure misser, want niet eens een minuut later ging de bal aan de andere kant op de stip, nadat Heiko Westermann Daniel Caligiuri had gevloerd. Ricardo Rodriguez faalde niet vanaf elf meter en herstelde het evenwicht. 1-1 bleek tevens de eindstand, ondanks enkele goede mogelijkheden voor Hamburger SV in de slotfase.

Bij HSV ontbrak Rafael van der Vaart vanwege een blessure, Bas Dost viel een kwartier voor tijd in bij de thuisclub. Wolfsburg staat met 23 punten uit veertien duels keurig vijfde in de Bundesliga, HSV is met zestien punten de nummer elf.