Immers: "Kritiek wordt nu te persoonlijk"

12 november 2013, 09:19

Lex Immers is de kritiek op zijn persoon spuugzat. Sinds hij naar Feyenoord verkaste, is het allesbehalve windstil rond de middenvelder. Hij is niet goed genoeg voor de Nederlandse top, is het harde oordeel van supporters. Lange tijd trok hij zich daar niets van aan, maar de maat is nu vol. "Het wordt nu te persoonlijk. Ik kan niet eens meer normaal met mijn kinderen naar de supermarkt."

Een verslaggever van Sp!ts is bij hem op bezoek. Hij runt een voetbalschool. Hij leert jongetjes van acht jaar en ouder hoe ze de bal het beste stil kunnen leggen en afspelen. Er wordt veel gelachen, maar de stemming slaat om als Immers een aantal reacties op Twitter onder zijn ogen krijgt. "Op bezoek bij de voetbalschool van Lex Immers", twitterde de verslaggever. Enkele reacties als "Wat leren de kinderen dan?" en "Moet hij niet zelf eerst leren voetballen", doen het humeur van de Feyenoorder omslaan.

"Wat moet ik daarmee?", vraagt hij zich hardop af. "Het valt me op dat deze reacties komen van personen die niet dicht bij mij staan. Het gaat mij om de mensen die hier langs de kant staan, en om hun kinderen op het veld. Door hen wordt het gewaardeerd. De mensen die commentaar hebben op mijn voetbalschool, kunnen het ook anders bekijken. Ik doe op deze manier iets terug voor de maatschappij."

Lang slikte hij alle kritiek, maar het gaat nu te ver. "Er zijn een paar journalisten die mij lijken te willen neerhalen. Ik heb geen idee waarom.  Kritiek op zich is natuurlijk geen probleem, maar wel als het persoonlijk wordt. Ik kan niet eens meer normaal naar de supermarkt met mijn kinderen. Als ik daar loop, zeggen mensen van alles tegen me en moet ik mijn zoontje en dochtertje uitleggen waarom ze van die rare en lelijke dingen zeggen. Ze roepen dat ik beter mijn best moet doen, want ze geloven wat ze lezen."

Toch zet hij door. In het shirt van Feyenoord wil hij niet opgeven. "(Ronald, red.) Koeman heeft alle vertrouwen in mij. Hij zal mij er nooit zomaar uithalen". Ook daarbuiten trekt hij zijn eigen plannen door. "Ik lijd een heel normaal leven met mijn gezin. Met mijn voetbalschool hoop ik goede ervaring op te doen, zodat ik later als trainer aan de slag kan in de voetbalwereld. Dáár gaat het mij om, niet om wat mensen van mij denken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen