Kostic lost belofte alsnog in bij FC Groningen

Ger
25 november 2013, 13:36

FC Groningen strikte Filip Kostic anderhalf jaar geleden om het vertrek van Dusan Tadic op te vangen. De vleugelspeler kwam in zijn eerste seizoen bij de noorderlingen echter nauwelijks aan de bak. Onder de nieuwe trainer Erwin van de Looi bewijst de Serviër alsnog een uitstekende versterking te zijn.

"Filip werd gezien als een nieuwe Tadic, waardoor de verwachtingen erg hoog waren. Met die druk had hij moeite, wat ook begrijpelijk is. Hij was nog jong en onervaren", zegt technisch manager Henk Veldmate tegenover FCUpdate.nl. "Maar Filip heeft in zijn eerste seizoen ook te weinig gedaan aan zijn taal, wat hem in een geïsoleerde positie bracht. Met een aantal mensen hebben we vervolgens veel energie in hem gestoken. Dat is in het begin eigenlijk te weinig gedaan. Gelukkig heeft hij nu de weg omhoog gevonden."

De aanstelling van Van de Looi is van groot belang gebleken voor Kostic. Vorig seizoen, toen Robert Maaskant nog als trainer werkzaam was bij Groningen, kreeg de aanvaller nauwelijks speeltijd. "Filip is nu volop in ontwikkeling, dat is mooi om te zien", aldus Veldmate. "Hij heeft veel dreiging en kan een actie maken, maar het rendement moet verder omhoog. Ik weet zeker dat hij nóg beter kan voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen