NAC-aanhang dreigt met acties tegen gemeente

5 november 2013, 14:21   Bijgewerkt: 5 november 2013, 14:29

De supportersvereniging van NAC Breda overweegt actie te voeren tegen de gemeente Breda. De gemeente heeft te kennen gegeven de club amper financieel te kunnen ondersteunen, tot frustratie van de aanhang. "Wij laten niet toe dat de gemeente NAC laat vallen", waarschuwt voorzitter Ad van den Bemt de lokale overheid in BN/DeStem. "Als dat gebeurt, komen er ludieke acties. Dat hebben we vaker gedaan."

NAC schreef weliswaar zwarte cijfers over het afgelopen seizoen, maar verkeert financiëel in zwaar weer. De club heeft dit seizoen nog twee miljoen euro nodig. De gemeente liet zelf al weten krap bij kas te zitten en bovendien gebonden te zijn aan Europese regels wat betreft staatssteun.

Volgens Van den Bemt zijn er echter andere oplossingen te verzinnen. "De gemeente zou wel de stadionhuur kunnen verlagen. Nee, moeten verlagen. Want in vergelijking met andere stadions is 1,2 miljoen euro per jaar echt veel te hoog." Daarmee sluit hij zich aan bij NAC-directeur Justin Goetzee, die vindt dat de stadionhuur wel met vier ton per jaar verlaagd mag worden.

"De gemeente moet beseffen hoe belangrijk NAC voor de stad en de omliggende dorpen is. Niet voor niks heet de club de laatste jaren NAC Breda."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen