"Nieuwe Goffert wordt modern en multifunctioneel"

21 november 2013, 10:47   Bijgewerkt: 21 november 2013, 11:06

NEC praat sinds vorige week met de gemeente Nijmegen over een renovatie van De Goffert. De club wil de thuishaven graag grondig renoveren, waarbij de kern van het stadion blijft bestaan. Kosten: twintig miljoen euro, maar volgens directeur algemene zaken Bart van Ingen vooral een noodzakelijke vernieuwing.

Voor dat grote bedrag krijgt NEC een modern en multifunctioneel complex in het groene hart van Nijmegen. Innovatie en maatschappelijke betrokkenheid zijn de speerpunten, legt Van Ingen uit in De Gelderlander. "De businessruimtes in de nieuwe Goffert moeten bij wijzen van spreke binnen een uur omgeturnd kunnen worden in klaslokalen. We willen dus geen wokpaleizen, bioscopen of pizzatenten in het stadion bouwen. Maar het is ook geen puur stadionplan." Daarbij wil de club vooral denken aan het huisvesten van ketens op het gebied van vitaliteit, zoals blessurepreventie, fysiotherapie en fitnesscentra.

Om dit alles te realiseren, blijft er van de huidige Goffert weinig over. Alleen de karakteristieke toren en historische elementen van het hoofdgebouw blijven behouden. De nieuwe tribunes worden doorgetrokken en de gracht zal verdwijnen. Er komt ruimte voor een nieuwe, tweede brasserie en een familierestaurant. Ook het supportershome vindt onderdak in de nieuwe voetbalarena.

Het stadion zou na de renovatie 17.500 toeschouwers een zitplaats moeten bieden. Ook ziekenhuizen, zorginstellingen en maatschappelijke, dan wel commerciële organisaties zouden gebruik kunnen maken van de faciliteiten. Om het milieu te ontzien, zou er onder het stadion een grote parkeergarage moeten verschijnen. Bovendien heeft de wijk rondom het stadion dan geen last meer heeft van verkeersinfarcten op wedstrijddagen.

Financiëel gezien is het allemaal nog niet zover. Eerst dienen commerciële partners gezocht te worden. Ook ontwikkelt de club plannen voor bijdragen van supporters en de businessclub. Ook investeerders kunnen deelnemen aan het project.

Wat Van Ingen betreft staat het nieuwe stadion er nog liever vandaag dan morgen. De stad Nijmegen, de nabije regio en NEC zelf kunnen volgens hem enorm veel voordeel halen uit het nieuwe complex. "Dat maatschappelijke draagvlak is de basis van dit plan. De huidige Goffert is gewoon hard aan vernieuwing toe."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen