Nog ruim honderd Lazio-fans in Poolse cel

30 november 2013, 13:21

De supporters van Lazio zijn niet blij met de Poolse politie. Donderdag werden er rond de Europa League-wedstrijd van de Italiaanse bekerhouder tegen Legia Warschau (0-2 winst) maar liefst 149 fans van de Romeinen gearresteerd. Daarvan zitten er nog 107 vast, verspreid over elf politiebureaus in de Poolse hoofdstad.

Het grootste deel van de arrestanten zou niet eens in staat van beschuldiging zijn gesteld of zich slechts schuldig hebben gemaakt aan lichte vergrijpen, zoals het verstoren van de openbare orde. Het gedrag van de Poolse politie heeft in Italië zelfs geleid tot Kamervragen.

"De politie hield ons aan, terwijl we alleen maar aan het zingen waren op straat", moppert een Italiaanse ooggetuige in La Gazzetta dello Sport. "Ieder heeft 50 euro boete moeten betalen, anders zouden we voor dertig dagen de cel in gaan, zeiden de agenten. We waren een beetje bang, al zijn we niet agressief behandeld."

Een ander deed tegenover Corriere dello Sport zijn verhaal. "We zaten in een kroeg en vroegen de politie om ons naar het stadion te brengen, om een confrontatie met de Legia-supporters te voorkomen. Dat deden de agenten, maar opeens sloten ze ons, zonder reden, op in een zijstraatje. Dat duurde twee uur, waarbij iedereen werd gefouilleerd. We hebben niets misdaan. Er waren vaders met kinderen bij en ook vrouwen en gepensioneerden."

"Uiteindelijk kwamen we pas tegen het einde van de eerste helft aan bij het stadion, na een wandeltocht van vijf kilometer. Ander vervoer was niet mogelijk", vervolgt de Lazio-aanhanger. "Het was beschamend. De lokale hooligans daagden ons juist uit, maar daarop zijn wij niet ingegaan. Daarover hoor je echter niemand."

De harde kern van Lazio heeft een gevreesde reputatie. De fanatieke aanhang van i Biancocelesti komt meermaals in het nieuws vanwege racisme en geweldsdelicten. Daarvoor moest de Italiaanse club het stadion al meer dan eens gesloten houden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen